Кулинарни рецепти » Кремсупа от зрял фасул и зелена салата

 Кремсупа от зрял фасул и зелена салата

Продукти:

• 400 г сварен бял фасул
• 1 малка зелена салата
• 3-4 стръкчета кресон
• 3 с.л. зехтин
• 1 л зеленчуков бульон
• 4 с.л. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелената салата на ивички и я задушаваме в сгорещения зехтин. След 5-6 мин добавяме отцедения фасул, заливаме с горещия бульон и варим десетина минути.

Изчакваме супата да поизстине и я пасираме на гладко пюре. Ако е необходимо разреждаме с малко бульон.

Връщаме пюрето в тенджерата, подправяме с черен пипер и сол на вкус и загряваме за кратко на огъня. Застройваме готовата супа със сметаната и я поднасяме поръсена с наситнения кресон и дребни листенца от зелена салата.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало