Продукти:
• 1 кг спанак
• 1,5 л зеленчуков бульон от кубче
• 2-3 с.л. масло
• 3 с.л. равни брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме спанака, магданоза и джоджена, заливаме ги с 1 ч.ч. прясно мляко и оставяме 20 минути на огъня да се задушат и омекнат съвсем.
Изсипваме ги в гевгир и претриваме или разбиваме с миксер. Към полученото пюре наливаме зеленчуковия бульон и посоляваме на вкус.
В сгорещеното масло изпържваме брашното, разреждаме с останалото прясно мляко и прибавяме към другата част от супата. Слагаме всичко на огъня да кипне. След 5-6 минути сваляме супата.
Поднасяме я с изпържени хлебни хапки или с по половин варено яйце.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...