Продукти: (за 4 порции)
• 4 картофа
• 250-300 г къдраво зеле
• 2 кренвирша
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите и лука на едри парчета, а зелето нарязваме на ивички. Заливаме с 1,5 л подсолена вода и варим на умерен огън.
Изваждаме сварените картофи и лука и ги размачкваме на пюре. Връщаме ги в супата. Когато кипне отново, прибавяме разтопеното масло и нарязаните на кръгчета кренвирши. Поръсваме с черен пипер и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...