Продукти: (за 6 порции)
• 2 ч.ч. леща
• 2 л зеленчуков бульон или подсолена вода
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 домат
• 40 г краве масло
• 1 лимон
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата. Обелваме домата и го настъргваме на едро ренде. Нарязваме чесъна и лука на малки кубчета. Кипваме бульона на огъня, прибавяме лещата, домата, лука и чесъна. Варим на умерен огън, докато лещата омекне.
След това пасираме супата и подправяме с разтопеното масло, лимоновия сок, кимион и черен пипер.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...