Кулинарни рецепти » Кремсупа с топено сирене

 Кремсупа с топено сирене

Продукти:

• 65 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 3 ч.ч. бульон по избор
• 4 с.л. бяло вино
• 2 триъгълничета топено сирене
• 2 глави лук
• 2 филии бял сух хляб
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме половината от маслото и запържваме брашното. Заливаме с бульона, 2 ч.ч. вода и виното. Варим 15 минути.

Прибавяме нарязаното сирене, като бъркаме непрекъснато. Щом заври, сваляме супата от огъня, подправяме я със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Нарязваме лука на кръгчета, а хляба на кубчета и ги изпържваме в останалото сгорещено масло. Поднасяме ги към супата.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало