Продукти:
• 65 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 3 ч.ч. бульон по избор
• 4 с.л. бяло вино
• 2 триъгълничета топено сирене
• 2 глави лук
• 2 филии бял сух хляб
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме половината от маслото и запържваме брашното. Заливаме с бульона, 2 ч.ч. вода и виното. Варим 15 минути.
Прибавяме нарязаното сирене, като бъркаме непрекъснато. Щом заври, сваляме супата от огъня, подправяме я със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
Нарязваме лука на кръгчета, а хляба на кубчета и ги изпържваме в останалото сгорещено масло. Поднасяме ги към супата.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...