Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч.ч. грах от консерва
• 3 ч.ч.пилешки бульон
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 3 картофа
• 1 глава лук
• 8 с.л. царевица от консерва
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л.наситнен магданоз
• 2 с.л. наситнен джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и малко вода. Добавяме картофите, нарязани на кубчета, покриваме съда, оставяме да кипне и намаляме огъня.
Прибавяме по малко пилешкия бульон, а после – граха и джоджена. След 3-4 минути пасираме и подправяме на вкус.
Оставяме супата да поври още няколко минути, отсраняваме от огъня, сипваме сметаната, а след 4-5 минути поръсваме царевичните зърна и магданоза.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...