Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч.ч. грах от консерва
• 3 ч.ч.пилешки бульон
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 3 картофа
• 1 глава лук
• 8 с.л. царевица от консерва
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л.наситнен магданоз
• 2 с.л. наситнен джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и малко вода. Добавяме картофите, нарязани на кубчета, покриваме съда, оставяме да кипне и намаляме огъня.
Прибавяме по малко пилешкия бульон, а после – граха и джоджена. След 3-4 минути пасираме и подправяме на вкус.
Оставяме супата да поври още няколко минути, отсраняваме от огъня, сипваме сметаната, а след 4-5 минути поръсваме царевичните зърна и магданоза.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...