Продукти: (за 4 порции)
• 1 л силен говежди бульон
• 700 г домати
• половин лимон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. картофено брашно
• 100 г заквасена сметана
• 1 дафинов лист
• мащерка, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме до омекване в говеждия бульон нарязаните на парченца домати. След 10 мин прибавяме подправките, сока от лимона, парченце тънко отрязана лимонова кора и виното и продължаваме да варим.
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и захар, пресоваме супата, сгъстяваме я с картофеното брашно, размито с малко вода и продължаваме да варим още 5-6 мин. Поднасяме супата в чаши, украсени със сметана.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...