Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 1 к.ч. ориз
• 1 връзка зелен лук
• 4 с.л. олио
• чубрица, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме лещата и ориза и ги заливаме с 1 л студена вода. Варим на умерен огън, докато омекнат /около 1 час/.
Прибавяме ситно нарязания зелен лук и олиото. Варим още десетина минути, пасираме супата и подправяме със стрита чубрица и сол.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...