Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г цветове от тиква
• 1 глава лук
• 2 с.л. краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 3-4 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме тиквените цветове от стъблата, нарязваме ги на дребно, посоляваме и леко ги запържваме в половината масло заедно със ситно нарязания лук.
Наливаме малко топла вода и задушаваме на слаб огън в плътно захлупена тенджера. Прибавяме сметаната към задушените цветове, възвираме на огъня и след това всичко претриваме през цедка и посоляваме на вкус.
Приготвяме запръжка от брашното и останалото мляко, сипваме я в супата, оставяме да заври и отстраняваме от огъня. Малко преди сервиране внимателно прибавяме към супата разбитите жълтъци.
Поднасяме с препържени кубчета хляб.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...