Продукти: (за 4-5 порции) 
•	500 г цветове от тиква
•	1 глава лук
•	2 с.л.  краве масло
•	2 жълтъка
•	1 с.л. брашно
•	3-4 ч.ч. сметана
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме тиквените цветове от стъблата, нарязваме ги на дребно, посоляваме и леко ги запържваме в половината масло заедно със ситно нарязания лук. 
Наливаме малко топла вода и задушаваме на слаб огън в плътно захлупена тенджера. Прибавяме сметаната  към задушените цветове, възвираме на огъня и след това всичко претриваме през цедка и посоляваме на вкус. 
Приготвяме запръжка от брашното и останалото мляко, сипваме я в супата, оставяме да заври и отстраняваме от огъня. Малко преди сервиране внимателно прибавяме към супата разбитите жълтъци. 
Поднасяме с препържени кубчета хляб.
 
              Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
 
              Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
 
              Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
 
              Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...