Кулинарни рецепти » Супа от тиквени цветове

 Супа от тиквени цветове
/Антилите/

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г цветове от тиква
• 1 глава лук
• 2 с.л. краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 3-4 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме тиквените цветове от стъблата, нарязваме ги на дребно, посоляваме и леко ги запържваме в половината масло заедно със ситно нарязания лук.

Наливаме малко топла вода и задушаваме на слаб огън в плътно захлупена тенджера. Прибавяме сметаната към задушените цветове, възвираме на огъня и след това всичко претриваме през цедка и посоляваме на вкус.

Приготвяме запръжка от брашното и останалото мляко, сипваме я в супата, оставяме да заври и отстраняваме от огъня. Малко преди сервиране внимателно прибавяме към супата разбитите жълтъци.

Поднасяме с препържени кубчета хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало