Продукти: (за 4 порции)
• 250 г кестени
• 1,250 мл месен бульон
• 1 дафинов лист
• 2 карамфилчета
• 1 парче крехка шунка
Начин на приготвяне:
Правим разрез във вид на кръстче на кестените и ги печем 10-15 минути в слаба фурна. Обелваме кестените, заливаме ги с бульона, прибавяме шунката, подправките и варим 40 минути.
Пресоваме супата и я поднасяме с изпържени хапки хляб.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...