Продукти: (за 4 порции)
•	250 г кестени
•	1,250 мл месен бульон
•	1 дафинов лист
•	2 карамфилчета
•	1 парче крехка шунка
Начин на приготвяне:
Правим разрез във вид на кръстче на кестените и ги печем 10-15 минути в слаба фурна. Обелваме кестените, заливаме ги с бульона, прибавяме шунката, подправките и варим 40 минути. 
Пресоваме супата и я поднасяме с изпържени хапки хляб.
 
              Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
 
              Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
 
              Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
 
              Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...