Кулинарни рецепти » Кремсупа от раци

 Кремсупа от раци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 консерва месо от раци(или 1 опаковка замразени рачешки рулца)
• 1 ч.ч. бульон
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. течна сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме няколко парченца от раците за гарниране, а останалите прекарваме през месомелачка. Слагаме смляното месо в тенджера, разреждаме с бульона и варим 5-10 мин.

Отделно запържваме брашното в половината от мазнината, разреждаме с млякото и възвираме на огъня. Добавяме смляното рачешко месо и варим още 15-20 мин.

След това пасираме супата, подправяме с черен пипер и сол на вкус, прибавяме останалото масло и застройваме с разбитите жълтъци. Нарязваме отделеното месо, разпределяме го в чиниите за сервиране и заливаме с готовата супа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало