Кулинарни рецепти » Супа от кестени

 Супа от кестени

Продукти: (за 4-5 порции)

• 600-700 г кестени
• 1 парче целина
• 3 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 70-80 г сметана
• 2 жълтъка
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме кестените от кората и ги пускаме в кипяща вода за 5-6 мин. След това обелваме кафявата кожица и заедно с нарязаната целина ги варим 30-40 мин в 2-3 ч.ч. подсолена вода в захлупен съд. Пасираме кестените и целината и ги връщаме в бульона.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с птичия бульон, кипваме на огъня и я прибавяме към супата. Посоляваме на вкус и застройваме с жълтъците, които сме разбили заедно със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало