Кулинарни рецепти » Крем супа от зрял фасул

 Крем супа от зрял фасул

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1-2 глави лук
• 1 парче целина
• 1-2 моркова
• 1 с.л. брашно
• 40 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го отцеждаме. Сваряваме го в подсолена вода заедно с едро нарязаните лук, моркови и целина. Когато продуктите омекнат, претриваме супата през цедка.

Запържваме брашното в разтопеното масло и заливаме супата с приготвената запръжка. Варим още десетина минути. При поднасяне гарнираме с изпържени хлебни кубчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало