Продукти: (за 6 порции)
• 300 г бели аспержи
• 1 филийка стар хляб
• 6 с.л. масло
• 65 мл бяло вино
• 125 мл сметана
• 1 щипка захар
• черен пипер
• индийско орехче
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме аспержите, нарязваме ги на малки парчета, като отделяме върховете. Варим ги в смес от вода, сол, 1 щипка захар, лимонов сок и натрошения хляб.
След 20 мин прибавяме сметаната и 4 с.л. масло. Продължаваме да варим, докато омекнат. После пасираме и подправяме с лимонов сок, индийско орехче, черен пипер и сол.
Отделно разтопяваме 2 с.л. масло в тенджера, прибавяме отделените върхове на аспержите и бъркаме леко. След това заливаме с виното и оставяме да се задушат на тих огън.
Поднасяме супата в предварително подгрети чинии, като първо разпределяме върховете на аспержите, а отгоре наливаме супата. Подправяме с винения сос от задушаването и гарнираме с лимонови резени.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...