Кулинарни рецепти » Пасирана супа с нахут

 Пасирана супа с нахут

Продукти:

• 300 г нахут
• 2 моркова
• 2 червени малки чушки
• 1 едър картоф
• 1 домат
• 2 ч.ч. гъст бульон
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. пикантен соев сос
• 1 връзка ароматни подправки
• 1 малко дафиново листче
• 1 стрък пресен чесън
• зехтин или олио, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. Сваряваме го в нова вода, отцеждаме и пасираме.

Задушаваме другите зеленчуци. Към края добавяме обелените и дребно нарязани домати.

Наситняваме зелениите, разбъркваме всички продукти, захлупваме съда, доваряваме и отново пасираме овкусената смес. При сервиране поръсваме с лимоновия сок и настъргания сух кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало