Кулинарни рецепти » Пасирана супа с нахут

 Пасирана супа с нахут

Продукти:

• 300 г нахут
• 2 моркова
• 2 червени малки чушки
• 1 едър картоф
• 1 домат
• 2 ч.ч. гъст бульон
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. пикантен соев сос
• 1 връзка ароматни подправки
• 1 малко дафиново листче
• 1 стрък пресен чесън
• зехтин или олио, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. Сваряваме го в нова вода, отцеждаме и пасираме.

Задушаваме другите зеленчуци. Към края добавяме обелените и дребно нарязани домати.

Наситняваме зелениите, разбъркваме всички продукти, захлупваме съда, доваряваме и отново пасираме овкусената смес. При сервиране поръсваме с лимоновия сок и настъргания сух кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало