Кулинарни рецепти » Пасирана супа от зрял грах и салам

 Пасирана супа от зрял грах и салам

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г зрял грах
• 1 глава лук
• 1 ч.л. брашно
• 3-4 с.л. свинска мас
• 200 г салам
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха от вечерта в студена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода. Пасираме сварения грах и го връщаме в отварата.

Приготвяме запръжка от маста, ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката и я сипваме в супата. Подправяме, прибавяме нарязания на кубчета салам и варим още 10 мин. Отстраняваме готовата супа от огъня и я поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало