Кулинарни рецепти » Пасирана картофена супа с чесън

 Пасирана картофена супа с чесън

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 малка чесън
• 3-4 с.л. олио
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 6 ч.ч. вода
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на едри парчета и ги сваряваме в малко вода /или на пара/. След това ги пасираме.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината и 1 с.л. вода. Поръсваме с червения пипер, разбъркваме и смесваме с картофеното пюре. Заливаме с горещата подсолена вода и варим 10 мин на умерен огън.

След като отстраним от огъня, прибавяме чесъна, който сме счукали заедно с оцета и малко сол. Поръсваме черен пипер на вкус и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало