Продукти: (за 5 порции)
• 500 г картофи
• 1 глава кромид лук
• четвърт целина
• 1 морков
• 50 г краве масло
• 1 л вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, целината, моркова и картофите, нарязваме ги на ситно и ги сваряваме в малко количество подсолена вода. Разбиваме зеленчуците с миксер или ги претриваме през гевгир.
Заливаме полученото пюре с останалото количество вряща вода, посоляваме и кипваме на огъня. Подправяме супата с маслото и черния пипер.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...