Кулинарни рецепти » Пикантна бобена кремсупа

 Пикантна бобена кремсупа

Продукти:

• 800 г сварен червен фасул
• 1 глава лук
• 3 стръка целина (без листата)
• 2 скилидки чесън
• 1 зелена люта чушка
• 1 червена люта чушка
• 2 с.л. зехтин
• 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука, чесъна, стъблата целина и зеленото люто чушле. Пържим ги в сгорещената мазнина, докато поомекнат. После сипваме отцедения фасул и горещия бульон, опитваме на сол, захлупваме и варим на тих огън.

След 15 мин оттегляме от огъня, изчакваме супата да изстине и пасираме на гладко пюре. Ако е необходимо разреждаме с малко бульон. Загряваме готовата супа, разпределяме я по чиниите и поръсваме с наситнен магданоз и ситно нарязаното червено чушле.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало