Кулинарни рецепти » Супи » Рибени супи

Супи:

Супа от миди и сьомга

Продукти: • 1 ч.ч. изчистени от черупките миди • 100 г филе от сьомга • 1 ч.ч. сметана • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 ч.ч. зеленчуков бульон • 3 картофа • 1 кисела краставичка • 5-6 зелени маслини • 1 стрък праз /бялата част/ • 3 с.л. сухо бяло вино • 2 с.л к...

Супа от попчета

Продукти: (за 4 порции) • 500 г попчета • 3-4 домата • 2 глави лук • 4-5 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 2 жълтъка • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: В подсолена вода, към която сме прибавили 2 с.л. олио, варим едро нарязания лук и целите обелени дома...

Супа от пъстърва със спанак

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г пъстърва • 500 г спанак • 1-2 домата • 1 глава лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. препечено брашно • половин пакетче краве масло • 1 парче корен от хрян • сол Начин на приготвяне: Нарязваме спанака на дребно. Свар...

Супа от раци с домати

Продукти: • 1 консерва месо от раци • 1 кг домати • 2-3 глави лук • 1 скилидка чесън • 30 г краве масло • 1-2 с.л. сметана • 1 ч.ч. бяло вино • 6 ч.ч. вода • 1 парченце лимонова кора • 1 щипка индийско орехче • 1 щипка шафран • босилек, мащерка, резене...

Супа от риба по градинарски

Продукти: (за 5 порции) • 1 мерлуза с главата • 3 с.л. олио • 1 глава лук • 2 моркова • 1 парче целина • 1 корен от магданоз • лимонов сок, черен пипер • девисил, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме рибата и я нарязваме на парченца. Заливаме...

Супа от риба с галушки

Продукти: (за 4 порции) • 500 г филе от риба • 1-2 връзки корени за супа • половин глава лук • 3-4 с.л. олио • 1 с.л. галета • 1 с.л. грис • 2 яйца • 30 г краве масло • лимонов сок • настъргана лимонова кора • магданоз, черен пипер, сол Начин на при...

Супа от риба с гъби

Продукти: (за 4-5 порции) • 600 г рибено филе • 1 връзка корени за супа • половин глава лук • 1 яйце • 1 ч.л. брашно • 100 г гъби • 30 г краве масло • 3-4 с.л. олио • лимонов сок • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на дреб...

Супа от риба със спанак

Продукти: (за 4 порции) • 500 г мерлуза • 3 с.л. олио • 250 г спанак • 3 стръка пресен лук • 3 домата • 1 к.ч. натрошено фиде • 1 яйце • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 с.л. брашно • джоджен, черен пипер, сол Начин на приготвяне: В мазнината и 1 с.л. вода, ...

Супа от рибени топчета

Продукти: (за 4 порции) • 200 г филе от риба • 50 г шунка • 50 г по-тлъста кайма • 100 г спанак • 2-3 белтъка • 1 с.л. бяло вино • половин глава лук • 1 л бульон • 1 ч.ч. вода • 1 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Прекарваме рибеното филе пр...

Супа с макарони и калмари

Продукти: • 100 г дребни макарони • 500 г замразени калмари • 7-8 ч.ч. пилешки бульон • 1 глава лук • 3 домата • 2 моркова • 2-3 с.л. зехтин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавям...

Супа с хайвер

Продукти: • 200 г хайвер • 2-3 морковчета • 1 парче целина • 2 корена магданоз • 1-2 глави лук • 4 с. л. масло • 2 с. л. брашно • 2-3 яйца • 3-4 с.л. кисело мляко • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука и зарза...

Супа топчета от мерлуза

Продукти: (за 4 порции) • 250 г филе от мерлуза • 1 морков • 1 малък корен пащърнак • 1 парче целина • 2 с.л. ориз • 2 с.л. оризово брашно • 1 к.ч. доматен сок • четвърт пакетче краве масло • 1 яйце • 1 к.ч. прясно мляко • черен пипер, сол Начин на ...

Хамбургска рибена чорба

Продукти: • 450 г кости • 150 г пушено месо • 500 г змиорка или друга риба • 100 г грах от консерва • 2 връзки корени за супа • 100 г сушени сливи • 2 връзки копър • 1 щипка захар • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме сливите в малко во...

Чеснова супа с октопод

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г октопод • 1 глава чесън • 1-2 глави лук • 3-4 домата • 1 парче целина • половин пакетче краве масло • 2 с.л. брашно • 4 с.л. кисело мляко • кимион, сол Начин на приготвяне: Измиваме октопода, натриваме го със сол, а...

Чорба от глава на шаран

Продукти за 3-4 порции: • 1 глава от средно голям шаран • 1/2 к.ч. олио • 1 морков • 1 парче целина • 1/2 к.ч. ориз • 1-2 домата • 1 дафинов лист • 5-6 зърна черен пипер • 3-4 с.л. кисело мляко • 1 жълтък • смлян черен пипер • магданоз, лимонов сок, со...

Чорба от дребни рибки и зелев сок

Продукти: (за 5-6 порции) • 300-400 г дребна риба • 1 глава лук • 1/2 с.л. брашно • 1 яйце • 1/2 с.л. оцет • 4 ч.ч. зелев сок • 3-4 ч.ч. гореща вода • магданоз, девисил • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Смесваме зелевия сок с горещата вода и ...

Чорба от копърка

Продукти: (за 4-6 порции) • 500 г копърка • 2 глави лук /или 2 стръка праз/ • 3 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • 2 яйца • 500 мл зелев сок • 2 с.л. ситно нарязан копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме рибата и я оставяме да престои...

Чорба от мерлуза

Продукти: (за 5 порции) • 500 г мерлуза • 1 морков • 1 парче целина • 1 глава лук • 2-3 картофа • 2-3 домата • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 1 дафинов лист • 2 жълтъка • 8-10 зърна черен пипер • смлян черен пипер • магданоз, сол Начин на приготв...

Чорба от риба и хайвер

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г дребна прясна риба • 1-2 с.л. хайвер • 1 глава лук • 1 парче праз • половин глава целина • 1 корен магданоз • сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме рибата, заливаме я с 6 ч.ч. студена вода, посоляваме и прибавяме ситн...

Чорба от черноморски сафрид

Продукти: (за 4 порции) • 500 г черноморски сафрид • 1 к.ч. сухо бяло вино • 2 сурови чушки • 1 глава лук • 2 моркова • 3 картофа • 3 с.л. олио • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Пускаме рибата в 1,5 л вряща вода, посоляваме и ...

назад
Начало