Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г пъстърва
• 500 г спанак
• 1-2 домата
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. препечено брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 парче корен от хрян
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на дребно. Сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме рибата на кубчета и слагаме да се вари в спаначения бульон заедно с настъргания лук и обелените и ситно нарязани домати.
Когато рибата омекне, прибавяме доматеното пюре, размито с малко топла вода и сварения спанак. Доваряваме супата още 5-6 мин, сгъстяваме я с препеченото брашно, размито с малко топла вода, посоляваме и подправяме с настъргания хрян и препърженото масло.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...