Продукти:
• 1 ч.ч. изчистени от черупките миди
• 100 г филе от сьомга
• 1 ч.ч. сметана
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 3 картофа
• 1 кисела краставичка
• 5-6 зелени маслини
• 1 стрък праз /бялата част/
• 3 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л краве масло
• пресен босилек
• черен пипер, шафран, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме в маслото и малко вода, докато омекне. Слагаме нарязаните на кубчета картофи, наливаме бульона и варим на умерен огън.
След 10 мин прибавяме мидите и нарязаното рибено филе. Варим още 5 мин и сипваме виното, а малко по-късно – сметаната, млякото и подправките.
Поднасяме с лентички от зелени маслини и кисела краставичка.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...