Продукти:
• 1 кг миди с черупките
• 250 г сварени скариди
• 150 г ориз
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2 люти чушки
• 1 червена пиперка
• 1 жълта пиперка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 40 г краве масло
• 4 ч.ч. силен рибен бульон
• 2 пъпки карамфил
• 1 ч.л. сушен естрагон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязаните целина и морков и също ги запържваме. После сипваме ориза и пържим още 2-3 мин.
Нарязваме лютите чушлета на пръстенчета, слагаме ги при ориза, сипваме бульона и подправяме с естрагона, счукания карамфил, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и варим 20 мин на умерен огън.
Отделно варим почистените миди в подсолена вода. След 3-4 мин ги изваждаме и ги слагаме в супата заедно с почистените скариди и нарязаните пиперки. Варим още 5-6 мин и поднасяме супата гореща.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...