Продукти: (за 4 порции) 
•	200 г филе от риба
•	50 г шунка
•	50 г по-тлъста кайма
•	100 г спанак
•	2-3 белтъка
•	1 с.л. бяло вино
•	половин глава лук
•	1 л бульон
•	1 ч.ч. вода
•	1 с.л. олио
•	сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибеното филе през месомелачка. Добавяме каймата, малко вино, белтъците и сол. Разбъркваме много добре и прибавяме нарязаната на много дребни кубчета шунка. Оформяме топчета с големината на орех. 
Нарязваме спанака на ивички, а лука на дребно. 
Сипваме в тенджера бульона и водата, добавяме малко вино и сол и загряваме. След като водата кипне слагаме рибените топчета, лука и спанака. Оставяме супата да ври на слаб огън, докато се сварят топчетата. 
 
              Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
 
              Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
 
              Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
 
              Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...