Продукти:
• 500 г калмари
• 7-8 ч.ч. рибен бульон
• 5 картофа
• 1 корен магданоз
• 1 глава лук
• 40 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 2 с.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме калмарите и ги бланшираме 2-3 мин в кипяща вода. След това ги отцеждаме и нарязваме на ивички. Нарязваме лука на кубчета и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с доматеното пюре.
Възвираме бульона на огъня, слагаме картофите, нарязани на кубчета и варим на умерен котлон. След 10 мин сипваме запръжката и прибавяме ситно нарязания магданозен корен.
Към края на варенето слагаме калмарите и дафиновия лист. Подправяме с черен пипер и сол и варим още 5-6 мин. Поръсваме готовата супа с наситнен магданоз.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...