Кулинарни рецепти » Супа от калмари

 Супа от калмари

Продукти:

• 500 г калмари
• 7-8 ч.ч. рибен бульон
• 5 картофа
• 1 корен магданоз
• 1 глава лук
• 40 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 2 с.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме калмарите и ги бланшираме 2-3 мин в кипяща вода. След това ги отцеждаме и нарязваме на ивички. Нарязваме лука на кубчета и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с доматеното пюре.

Възвираме бульона на огъня, слагаме картофите, нарязани на кубчета и варим на умерен котлон. След 10 мин сипваме запръжката и прибавяме ситно нарязания магданозен корен.

Към края на варенето слагаме калмарите и дафиновия лист. Подправяме с черен пипер и сол и варим още 5-6 мин. Поръсваме готовата супа с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало