Продукти: (за 4 порции)
• 500 г попчета
• 3-4 домата
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода, към която сме прибавили 2 с.л. олио, варим едро нарязания лук и целите обелени домати. Когато лукът омекне, прибавяме целите попчета и продължаваме да варим, докато се свари рибата.
Прецеждаме бульона, пасираме рибата и зеленчука и връщаме в бульона полученото пюре.
Запържваме брашното в останалото олио и прибавяме към супата. Оставяме да поври още малко, отстраняваме от огъня, застройваме с жълтъците и подкиселяваме с лимонов сок. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...