Продукти за 3-4 порции: 
•	1 глава от средно голям шаран
•	1/2 к.ч. олио
•	1 морков
•	1 парче целина
•	1/2 к.ч. ориз
•	1-2 домата
•	1 дафинов лист
•	5-6 зърна черен пипер
•	3-4 с.л. кисело мляко
•	1 жълтък
•	смлян черен пипер
•	магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на колелца, целината - на тънки и дълги ивици, а доматите - на четвъртинки. Прибавяме дафиновия лист и зърната черен пипер, посоляваме, заливаме с 1 л вода и варим, докато зеленчуците омекнат. 
Прецеждаме бульона и слагаме в него рибената глава и ориза. Варим още 20 мин, посоляваме и застройваме с жълтъка, който сме разбили заедно с киселото мляко. 
Поръсваме готовата чорба със смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз, подправяме я с лимонов сок и поднасяме, като главата сервираме в отделна чиния, а топлата чорба – в супник.
 
              Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
 
              Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
 
              Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
 
              Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...