Кулинарни рецепти » Чорба от глава на шаран

 Чорба от глава на шаран

Продукти за 3-4 порции:

• 1 глава от средно голям шаран
• 1/2 к.ч. олио
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1/2 к.ч. ориз
• 1-2 домата
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 жълтък
• смлян черен пипер
• магданоз, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на колелца, целината - на тънки и дълги ивици, а доматите - на четвъртинки. Прибавяме дафиновия лист и зърната черен пипер, посоляваме, заливаме с 1 л вода и варим, докато зеленчуците омекнат.

Прецеждаме бульона и слагаме в него рибената глава и ориза. Варим още 20 мин, посоляваме и застройваме с жълтъка, който сме разбили заедно с киселото мляко.

Поръсваме готовата чорба със смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз, подправяме я с лимонов сок и поднасяме, като главата сервираме в отделна чиния, а топлата чорба – в супник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало