Продукти: (за 5 порции)
• 1 мерлуза с главата
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен от магданоз
• лимонов сок, черен пипер
• девисил, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на парченца.
Заливаме рибената глава, перките и костите с 4-5 ч.ч. студена вода, прибавяме 1/3 от едро нарязаните кореноплоди, посоляваме и варим на умерен огън. Прецеждаме получения бульон.
В мазнината и 1 с.л. вода задушаваме ситно нарязания лук и останалите кореноплоди, които предварително сме настъргали.
Слагаме рибния бульон да заври и прибавяме към него парчетата риба и задушените кореноплоди. Варим супата до омекване на рибата, подправяме с лимонов сок и сол на вкус и поръсваме с черен пипер и дребно нарязан девисил.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...