Продукти: (за 6 порции)
• 500 г риба
• 1,6 л вода
• 4 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. маргарин или краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи,
• 1 ч.ч. зелен грах
• 2 ч.ч. нарязани на кубчета моркови
• 2 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата, измиваме я и я нарязваме на малки парченца. Слагаме да се вари заедно с почистените и нарязани на дребно корени за супа, разрязаната на две глава лук, дафиновия лист, черния пипер и водата.
Варим 20 мин. Вадим рибата, обезкостяваме я и заедно с бульона я претриваме през цедка.
Сгорещяваме мазнината и прибавяме брашното. Пържим, докато стане златисто.
Разреждаме запръжката с пасирания бульон и бъркаме, докато получим еднородна смес. Добавяме граха, морковите и картофите и продължаваме варенето. Подправяме със сол и черен пипер.
Щом зеленчукът омекне, наливаме топлото мляко и варим супата още 5 мин.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...