Кулинарни рецепти » Рибена супа

 Рибена супа
/Унгария/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг различна риба /шаран, щука, сом, костур/
• 1 голяма глава лук
• 2-3 зелени пиперки
• 4-5 домата
• 1 ч.л. лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Отделяме главите и костите на рибата, а месото нарязваме на парченца и посоляваме.

Слагаме рибните глави и кости да се варят в 8-10 ч.ч. вода заедно с нарязания лук. /Слагаме и няколко цели малки рибки/. Щом водата заври, поръсваме червения пипер и варим докато лукът се развари.

Прецеждаме бульона и заливаме рибата. Прибавяме чушките, нарязани на кръгчета, и обелените и настъргани домати. Доваряваме 20 мин на слаб огън, като не бъркаме, а само разклащаме тенджерата, за да не се раздроби рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало