Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг различна риба /шаран, щука, сом, костур/
• 1 голяма глава лук
• 2-3 зелени пиперки
• 4-5 домата
• 1 ч.л. лют червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Отделяме главите и костите на рибата, а месото нарязваме на парченца и посоляваме.
Слагаме рибните глави и кости да се варят в 8-10 ч.ч. вода заедно с нарязания лук. /Слагаме и няколко цели малки рибки/. Щом водата заври, поръсваме червения пипер и варим докато лукът се развари.
Прецеждаме бульона и заливаме рибата. Прибавяме чушките, нарязани на кръгчета, и обелените и настъргани домати. Доваряваме 20 мин на слаб огън, като не бъркаме, а само разклащаме тенджерата, за да не се раздроби рибата.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...