Кулинарни рецепти » Чорба от дребни рибки и зелев сок

 Чорба от дребни рибки и зелев сок

Продукти: (за 5-6 порции)

• 300-400 г дребна риба
• 1 глава лук
• 1/2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1/2 с.л. оцет
• 4 ч.ч. зелев сок
• 3-4 ч.ч. гореща вода
• магданоз, девисил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме зелевия сок с горещата вода и прибавяме ситно нарязания лук. След като течността заври, пускаме рибките и леко посоляваме. Варим чорбата на умерен огън, като внимаваме да не се разварят рибките.

От брашното, 1-2 с.л. студена вода и оцета приготвяме кашица, която сипваме в тенджерата. След 5-6 мин отстраняваме чорбата от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз, девисил и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало