Кулинарни рецепти » Чорба от дребни рибки и зелев сок

 Чорба от дребни рибки и зелев сок

Продукти: (за 5-6 порции)

• 300-400 г дребна риба
• 1 глава лук
• 1/2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1/2 с.л. оцет
• 4 ч.ч. зелев сок
• 3-4 ч.ч. гореща вода
• магданоз, девисил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме зелевия сок с горещата вода и прибавяме ситно нарязания лук. След като течността заври, пускаме рибките и леко посоляваме. Варим чорбата на умерен огън, като внимаваме да не се разварят рибките.

От брашното, 1-2 с.л. студена вода и оцета приготвяме кашица, която сипваме в тенджерата. След 5-6 мин отстраняваме чорбата от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз, девисил и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало