Продукти:
• 200 г хайвер
• 2-3 морковчета
• 1 парче целина
• 2 корена магданоз
• 1-2 глави лук
• 4 с. л. масло
• 2 с. л. брашно
• 2-3 яйца
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и зарзавата и ги сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и пасираме сварените зеленчуци. Слагаме отново пюрето и бульона да врат, като прибавяме към него леко разбития хайвер.
От маслото, брашното и червения пипер правим запръжка, която разреждаме със супата. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Застройваме готовата супа с кисело мляко и яйца.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...