Кулинарни рецепти » Чорба от черноморски сафрид

 Чорба от черноморски сафрид

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г черноморски сафрид
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 2 сурови чушки
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3 картофа
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Пускаме рибата в 1,5 л вряща вода, посоляваме и наливаме виното. Варим на умерен огън, докато омекне. Обезкостяваме рибата и прецеждаме бульона.


Задушаваме в олиото нарязаните на малки парченца чушки, ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и картофи. Заливаме задушения зарзават с бульона и прибавяме рибата. Варим чорбата още 20 мин на тих огън. Поднасяме я поръсена със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало