Продукти: (за 6 порции)
• 500 г зрели домати
• 1 бучка краве масло
• 1 голяма глава лук
• 2 картофа
• 1-2 скилидки чесън
• 250 мл доматен сок
• 125 мл портокалов сок
• 250 г сварени скариди
• 150 мл сметана
• 1 стръкче свеж босилек
• настъргана портокалова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно.
В голям съд с дебело дъно сгорещяваме маслото и задушаваме ситно нарязания лук и картофите, нарязани на тънки филийки. Щом картофите поомекнат, прибавяме доматите, ситно нарязания босилек, счукания чесън и доматения сок. Захлупваме и оставяме всичко да къкри на слаб огън около 15 мин.
Пасираме супата, разреждаме с портокаловия сок и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Прибавяме сварените скариди и настърганата портокалова кора, заливаме със сметаната, разбъркваме и поднасяме супата веднага, гарнирана с пресен хляб и масло.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...