Кулинарни рецепти » Хамбургска рибена чорба

 Хамбургска рибена чорба

Продукти:

• 450 г кости
• 150 г пушено месо
• 500 г змиорка или друга риба
• 100 г грах от консерва
• 2 връзки корени за супа
• 100 г сушени сливи
• 2 връзки копър
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сливите в малко вода, за да омекнат, след което ги отцеждаме. Изчистваме рибата и я нарязваме на парчета.

Сваряваме костите и пушеното месо в 1,5 л вода и прецеждаме бульона. Сипваме в него граха и сливите и варим 10 мин.

Прибавяме рибата, подправяме със захар, черен пипер и сол и доваряваме на умерен огън. Накрая поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало