Кулинарни рецепти » Хамбургска рибена чорба

 Хамбургска рибена чорба

Продукти:

• 450 г кости
• 150 г пушено месо
• 500 г змиорка или друга риба
• 100 г грах от консерва
• 2 връзки корени за супа
• 100 г сушени сливи
• 2 връзки копър
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сливите в малко вода, за да омекнат, след което ги отцеждаме. Изчистваме рибата и я нарязваме на парчета.

Сваряваме костите и пушеното месо в 1,5 л вода и прецеждаме бульона. Сипваме в него граха и сливите и варим 10 мин.

Прибавяме рибата, подправяме със захар, черен пипер и сол и доваряваме на умерен огън. Накрая поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало