Продукти:
• 1,5 кг речна риба
• 100 г дребни макарони
• 2 глави лук
• 1 голям домат
• 2 зелени пиперки
• 2 картофа
• 2 люти чушлета
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме рибата. Заливаме я с 6-7 ч.ч. подсолена вода и варим до омекване.
Изваждаме рибата и сипваме в бульона ситно нарязаните лук и домат, нарязаните на кубчета картофи и нарязаните на кръгчета чушки. Подправяме с червения пипер и наситнените люти чушлета и варим още 30-40 мин.
После прецеждаме бульона, слагаме го на огъня и сваряваме в него макароните. Накрая връщаме обезкостената риба в супата, поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...