Продукти: (за 4-5 порции)
• 600 г рибено филе
• 1 връзка корени за супа
• половин глава лук
• 1 яйце
• 1 ч.л. брашно
• 100 г гъби
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно лука и корените за супа. Посоляваме и ги задушаваме 3-4 мин в олиото. Прибавяме рибните филета също да се позадушат, като след 5-6 мин ги обръщаме, а след още 5-6 мин ги изваждаме.
Заливаме задушения зеленчук с 5 ч.ч. подсолена вода и кипваме, а след това го претриваме заедно с течността. Прибавяме ситно нарязаните гъби и варим 20 мин при тихо кипене.
Размиваме брашното със студена вода и го прибавяме към супата. След 5-6 мин прибавяме и рибните филета. Варим още малко, посоляваме на вкус и отстраняваме от огъня.
Застройваме готовата супа с разбитото яйце и с лимонов сок. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Малко преди поднасяне пущаме в супата бучката масло.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...