Кулинарни рецепти » Супа от риба с гъби

 Супа от риба с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 600 г рибено филе
• 1 връзка корени за супа
• половин глава лук
• 1 яйце
• 1 ч.л. брашно
• 100 г гъби
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно лука и корените за супа. Посоляваме и ги задушаваме 3-4 мин в олиото. Прибавяме рибните филета също да се позадушат, като след 5-6 мин ги обръщаме, а след още 5-6 мин ги изваждаме.

Заливаме задушения зеленчук с 5 ч.ч. подсолена вода и кипваме, а след това го претриваме заедно с течността. Прибавяме ситно нарязаните гъби и варим 20 мин при тихо кипене.

Размиваме брашното със студена вода и го прибавяме към супата. След 5-6 мин прибавяме и рибните филета. Варим още малко, посоляваме на вкус и отстраняваме от огъня.

Застройваме готовата супа с разбитото яйце и с лимонов сок. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Малко преди поднасяне пущаме в супата бучката масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало