Кулинарни рецепти » Супа от риба с галушки

 Супа от риба с галушки

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от риба
• 1-2 връзки корени за супа
• половин глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. грис
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• лимонов сок
• настъргана лимонова кора
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно корените за супа и ги задушаваме в олиото.

Нарязваме рибеното филе на по-дребни парчета и го варим в 6 ч.ч. подсолена вода, докато се развари. След това го претриваме през сито и го смесваме с галетата, гриса, едното яйце, черен пипер и сол на вкус, а бульона прецеждаме и прибавяме към задушения зеленчук.

С намокрена лъжица оформяме галушки от рибното месо и ги пущаме във врящия бульон. Когато галушките изплуват на повърхността, отстраняваме супата от огъня, застройваме с разбитото яйце и лимоновия сок и подправяме с лимоновата кора.

Преди поднасяне прибавяме кравето масло, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало