Кулинарни рецепти » Пиле на скара с чеснов сос

 Пиле на скара с чеснов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 4 с.л. майонеза
• 1-2 лимона
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разделяме пилето на четири и го обезкостяваме. Начукваме леко порциите с дървено чукче. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. Намазваме всяко парче със счукания с малко сол чесън. Поръсваме с лимонов сок и малко олио.

Оставяме парчетата месо да престоят около 1час, след което печем на силна скара, като от време на време поливаме с горещо масло. Поднасяме готовото пиле със сос, приготвен от сметаната, майонезата и счукан чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало