Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 с.л. олио
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1-2 скилидки чесън
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Нареждаме парчетата месо в плитък съд и ги заливаме със смес, приготвена от олиото, лимоновия сок, кориандъра и счукания чесън. Оставяме порциите да престоят в маринатата няколко часа на хладно, като от време на време ги обръщаме.
След това отцеждаме парчетата месо, посоляваме и ги нареждаме върху намаслена скара. Печем 30-40 мин като переодично обръщаме и мажем с маринатата.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...