Продукти: (за 6 порции)
• 1 кокошка
• 3-4 глави лук
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме кокошката и нарязваме месото на хапки. Натриваме хапките със сол и черен пипер и ги слагаме в дълбок съд.
Нарязваме лука по-едро и го заливаме с 3 ч.ч. вода. Варим 20 мин, прецеждаме отварата и заливаме с нея месото. Оставяме да престои 2 часа.
Подсушаваме хапките, нанизваме ги на шишчета и печем на слаба скара. Когато месото започне да се зачервява, го мажем с маслото.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...