Кулинарни рецепти » Кебап от кокоше месо

 Кебап от кокоше месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кокошка
• 3-4 глави лук
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме кокошката и нарязваме месото на хапки. Натриваме хапките със сол и черен пипер и ги слагаме в дълбок съд.

Нарязваме лука по-едро и го заливаме с 3 ч.ч. вода. Варим 20 мин, прецеждаме отварата и заливаме с нея месото. Оставяме да престои 2 часа.

Подсушаваме хапките, нанизваме ги на шишчета и печем на слаба скара. Когато месото започне да се зачервява, го мажем с маслото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало