Кулинарни рецепти » Кебап от кокоше месо

 Кебап от кокоше месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кокошка
• 3-4 глави лук
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме кокошката и нарязваме месото на хапки. Натриваме хапките със сол и черен пипер и ги слагаме в дълбок съд.

Нарязваме лука по-едро и го заливаме с 3 ч.ч. вода. Варим 20 мин, прецеждаме отварата и заливаме с нея месото. Оставяме да престои 2 часа.

Подсушаваме хапките, нанизваме ги на шишчета и печем на слаба скара. Когато месото започне да се зачервява, го мажем с маслото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало