Кулинарни рецепти » Кебап от кокоше месо

 Кебап от кокоше месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кокошка
• 3-4 глави лук
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме кокошката и нарязваме месото на хапки. Натриваме хапките със сол и черен пипер и ги слагаме в дълбок съд.

Нарязваме лука по-едро и го заливаме с 3 ч.ч. вода. Варим 20 мин, прецеждаме отварата и заливаме с нея месото. Оставяме да престои 2 часа.

Подсушаваме хапките, нанизваме ги на шишчета и печем на слаба скара. Когато месото започне да се зачервява, го мажем с маслото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало