Прoдукти:
• 200 грама бонфиле
• 1 малка глава червен лук
• 5-6 пресни гъби
• 1-2 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. готварска сметана
• филиран бадем
• стафиди
• индийско орехче
• черен пипер и вегета на вкус
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на ивици и ги запържваме в сгорещената мазнина. Отделно на скарата запичаме филето алангле.
Към лука и гъбите прибавяме сметана, подправки, вегета, черен пипер, индийско орехче и сол. Слагаме и запеченото бонфиле.
Оставяме така приготвения сос да поеме вкуса на подправките. Украсяваме с филиран бадем и стафиди.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...