Кулинарни рецепти » Пилешко бонфиле по белградски

 Пилешко бонфиле по белградски

Прoдукти:

• 200 грама бонфиле
• 1 малка глава червен лук
• 5-6 пресни гъби
• 1-2 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. готварска сметана
• филиран бадем
• стафиди
• индийско орехче
• черен пипер и вегета на вкус
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на ивици и ги запържваме в сгорещената мазнина. Отделно на скарата запичаме филето алангле.

Към лука и гъбите прибавяме сметана, подправки, вегета, черен пипер, индийско орехче и сол. Слагаме и запеченото бонфиле.

Оставяме така приготвения сос да поеме вкуса на подправките. Украсяваме с филиран бадем и стафиди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало