Прoдукти:
• 200 грама бонфиле
• 1 малка глава червен лук
• 5-6 пресни гъби
• 1-2 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. готварска сметана
• филиран бадем
• стафиди
• индийско орехче
• черен пипер и вегета на вкус
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на ивици и ги запържваме в сгорещената мазнина. Отделно на скарата запичаме филето алангле.
Към лука и гъбите прибавяме сметана, подправки, вегета, черен пипер, индийско орехче и сол. Слагаме и запеченото бонфиле.
Оставяме така приготвения сос да поеме вкуса на подправките. Украсяваме с филиран бадем и стафиди.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...