Кулинарни рецепти » Мариновано пиле по сръбски

 Мариновано пиле по сръбски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• ½ к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 малка глава лук
• сокът от 1-2 лимона
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разделяме пилето на четвъртинки, като отстраняваме повечето кости. Набождаме месото с вилица и го оставяме да отлежи 3-4 часа на хладно в марината, която сме приготвили от стритите със сол чесън и лук, олиото, лимоновия сок и черен пипер.

Отцеждаме добре парчетата месо и ги печем върху скара по 15 мин от двете страни, като по време на печенето периодично ги ръсим с маринатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало