Продукти: (за 4 порции)
• 800 г пилешко месо от гърдите
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. майонеза
• 4 с.л. краве масло
• суха чубрица
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържоли, които начукваме с дървено чукче. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престоят 2 часа и след това ги изпичаме на гореща скара. Поливаме изпечените флейки с горещо краве масло.
Смесваме киселото мляко с майонезата и счукания с малко сол чесън. Заливаме всяка от флейките с така приготвения сос. Поднасяме ги поръсени със стрита чубрица.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...