Продукти:
• 1 бутче от пуйка
• 12 сушени сливи
• 1 коренче джинджифил
• 2 карамфилчета
• 3 пълни с.л. фъстъчено масло
• 1 ч.ч. много силен горещ чай
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме бутчето и го нарязваме на парченца. Настъргваме джинджифила в маслото и размесваме добре със счукания карамфил. С тази смес намазваме месото и оставяме 30-40 минути.
Натопяваме сушените сливи в горещия и силен чай и ги оставяме така 30 минути. Изваждаме костилките на сливите и започваме да нижем шишове, като редуваме слива с парченце пуешко месо.
Печем шишчетата на скарата 10 минути. Посоляваме, след като се изпекат.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...