Продукти: (за 4 порции)
• 16 по-големи пилешки крилца, заедно с малка част от предницата
• сол, черен и червен пипер
• краве масло за намазване
За маринатата:
• 100 мл соев сос
• 1 с.л. лимонов сок
• 4-5 счукани скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината от изброените продукти. Крилцата натриваме леко със сол, черен и червен пипер и киснем в маринатата 3-4 ч. Отцеждаме.
Печем крилцата на скарата 20 мин като ги обръщаме периодично и мажем с масло и марината.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...