Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
За маринатата:
• 1 глава чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. доматен сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които слагаме в дълбок съд. Приготвяме марината от лимоновия сок, олиото, доматения сок и ситно нарязания чесън. Заливаме пилето с приготвената марината и го оставяме да престои 5-6 чаша, като през 2 часа обръщаме порциите, за да се накиснат добре от всички страни.
Изваждаме пилешките парчета от маринатата, отцеждаме и ги подсушаваме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем върху скара, като от време на време обливаме порциите с маринатата, в която са киснали.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...