Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с вино

 Пилешки бутчета с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета
• 1/2 ч.ч. бяло вино
• 1/2 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. вода
• 1 щипка сух босилек
• 1 щипка червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В широка тенджера върху котлона смесваме виното, олиото, водата и подправките. След като сместа заври, пускаме бутчетата, покриваме с капак и задушаваме за около 15мин.

След това ги изваждаме, намазваме ги леко с олио и печем на силно сгорещена скара, докато се зачервят от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало