Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 1/2 ч.ч. бяло вино
• 1/2 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. вода
• 1 щипка сух босилек
• 1 щипка червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В широка тенджера върху котлона смесваме виното, олиото, водата и подправките. След като сместа заври, пускаме бутчетата, покриваме с капак и задушаваме за около 15мин.
След това ги изваждаме, намазваме ги леко с олио и печем на силно сгорещена скара, докато се зачервят от двете страни.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...