Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. разтопено краве масло
• сол
За соса:
• 1 опаковка майонеза
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. отцедено кисело мляко
• 1 главичка лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 твърдо сварени яйца,
• 1 с.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода варим пилето, докато поомекне. Подсушаваме го и го намазваме с разтопеното масло. Печем го на силна скара, като го обръщаме от всички страни, така че да се зачерви равномерно.
Приготвяме соса, като смесваме майонезата с горчицата и последователно прибавяме настъргания лук, ситно нарязания магданоз и нарязаните на кубчета яйца. Подправяме с лимоновия сок и сол на вкус.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...