Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. разтопено краве масло
• сол
За соса:
• 1 опаковка майонеза
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. отцедено кисело мляко
• 1 главичка лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 твърдо сварени яйца,
• 1 с.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода варим пилето, докато поомекне. Подсушаваме го и го намазваме с разтопеното масло. Печем го на силна скара, като го обръщаме от всички страни, така че да се зачерви равномерно.
Приготвяме соса, като смесваме майонезата с горчицата и последователно прибавяме настъргания лук, ситно нарязания магданоз и нарязаните на кубчета яйца. Подправяме с лимоновия сок и сол на вкус.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...