Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.л. кимион
• 1 дафинов лист
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилето на четири порции и го заливаме с киселото мляко, към което сме прибавили счукания чесън, индийското орехче, кимиона, ситно натрошения дафинов лист и сол на вкус. Оставяме да кисне в маринатата една нощ.
Изваждаме пилешките порции и ги печем на скара. По време на печенето мажем пилешките порции от време на време със сос от маринатата.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...